JellyPages.com

Jom Cari

Follow by Email

Translate

Follow Me :-)

Selasa, 8 Januari 2013

Jumaat, 7 Disember 2012

Zaman Kanak-kanakku

hai penghuni blogger, i nk story my life , start time i ingat bergelar kanak-kanak sehingga la now, panjangkan.. jumaat  malam ni 07/12/2012 i tgh tgk Maharajalawak, best ke? boleh la, tapi i minat kt Jozan je.. ape? u pun sama... ade chemistry la tu, hihihihi. ok la , Lets start my story....>>..>>..>>..


Dulu, time sekolah tadika - waktu balik, ade seekor kuda putih sedang mkn rumput dkt dgn tadika, pastu ade budak laki ni, pegi gatal kacau tu kuda, apalagi semua kwn2 bertempiaran lari termasuk la aku, lari sekuat hati sampai rumah - aku terjatuh luka kt lutut, parut smpi skrg masih ade lg... - teringat lagi - time sekolah tadika, aku pena dikunci oleh kawan dalam tandas, jahatkan kwn tu.. sib baek cikgu dtg tlg....
u olls nk cite seram tak? len kali aku story lagi ye... ni dh batuk2 n dh ngantuk, time my eyes go to sleep... JOM ZZZzzzzzzz.......

 
hai blog, lama tak jenguk.. aku baru balik keje ni, balik keje macam biasa, kemas rumah, lipat kain n layan my son.. penat tau, org pompuan balik dr keje, sambung keje rumah plak. Tapi owg laki balik keje boleh rehat terus...betul tak? mesti la betul...
okla , jom sambung my story.. malam ni kite citer cerita seram kt u.. takut la tu.. hehehehe

 

citernye mcm ini.. dulu time aku kecik2 sekolah rendah, rumah family aku dekat sgt dgn sekolah, biasala kn sekolah mesti dikaitkan dgn citer hantu... hampir setiap malam ade je kejadian yang menyeramkan. kejadian pertama yang aku ingat, time kitorang adik bradik balik dr mengaji, surau dkt ngan umah. waktu lepas isyak.. dkt umah kitorang ade pokok pinang dan pokok ceri,  pastu kitorang ternampak la satu lembaga atas pokok pinang tu mata berwarna merah, kitorang x ape benda, yang pastu time tu kitorang lari laju masuk dlm umah.. eeeeeee... seram plak rasa citer pasal hantu ni. Kejadian ke 2 yg aku ingat, pd suatu malam yg hening kitorang semua kt dlm umah tu semua dh tidur lena, entah knp telinga aku ni tertangkap bunyi tapak kaki kuda berlari keliling umah kami, dan terdgr plak cakaran dipintu depan. ape lg aku pun bungkus seluruh badn dgn kain selimut, keesokan pagi tgk pd pintu , memang ade kesan cakaran u olsssss... eeeeee seram..
kejadian terakhir yg aku ingat, pd satu malam , tengah seronok kitorang tgk tv ni, tetiba kitorang tercium bau yg begitu busuk menusuk terus ke lobang idung, ditambah plak dgn salakan anjing yang kuat kt luar umah, pastu bapak kitorang ambik kitab suci Al-Quran n baca kt luar rumah, Alhamdulillah lepas bacaan bpk tu salakan anjing hilang dan bau busuk pun hilang ... haaaa.. tu je la cite seram di zaman kekanak aku. seram kan.... aduuuuhhh br taip sikit dh penat la.. badan aku ni manja.. hihihi.. pasni kiter citer pasal kemalangan plak ye... lipat kain baju dulu pastu aku sambung balik... jom lipat..